Skip to content


Alba N & Maura D

Diàleg imaginari entre Alba Nietzsche i Maura Durkheim. La qüestió és que no es pot servir dos senyors. Millor encara: que es tracta de dos poders contraposats: el de la societat i l’ordre, el de la conformació a les regles socials, i el del vitalisme, l’energia natural, sense significats afegits. I no es pot tenir tots dos senyors contents, està clar que servir l’un comporta no servir l’altre, així de clar, noies.

Tanmateix, D s’inspirava en l’alba de la humanitat, en les festes dissolutives dels natius australians; i N estava amerat de la tinta negra de l’escriptura, dels clàssics, d’Apol·lo. Alba i Maura es podien haver trobat en un hostal de muntanya als Alps, i s’hi haurien intercanviat impressions. En el diàleg imaginari, l’abrupta qüestió dels dos senyors no s’hauria esquivat.

Posted in Vico.